top of page
sagik.jpg

SAgiK Sundsvall - Timrå

Grundare till SAgiK Sundsvall - Timrå är ett gäng agilitynördar som varit verksamma inom en agilitysektion i en lokal brukshundklubb, men som 2019 beslutade sig för att bilda en aktivitetsgrupp under vår nationella agilityklubb, Svenska Agilityklubben, SAgiK. (SAgiK är i sin tur en underorganisation till SKK, och vi lyder utöver egna förhållningsregler även under SKKs etiska riktlinjer och stadgar.)

 

Genom åren har vi ordnat kurser, tagit in externa instruktörer, haft gemensamma träningar, ordnat träningstävlingar samt 1-3 officiella tävlingar per år. Arrangemangen har varierat i storlek - allt från 4 dagars tävlingar med alla klasser där vi haft ca 1500 tävlande per dag som mest, till mindre tävlingar där trivseln varit viktigast.

Nya agilitymedlemmar har genom åren skolats in i en positiv anda där det centrala är att vi utvecklas, stöttar och peppar varandra. Många av oss tävlar, men vill man bara träna för sin egen skull och ha roligt med sin hund så har man självklart varit och kommer även i framtiden att vara välkommen till oss - vi strävar efter en verksamhet som präglas av gemenskap och glädje!

 

Vår aktivitetsgrupp vill tillsammans driva en grupp där agility och bra sammanhållning är i fokus. En grupp där både den egna träningen, våra kurser och tävlingar präglas av hög kvalitet och mycket engagemang.

Vi vill följa agilityns utveckling och hänga med i nya tekniker och tankar samt utveckla oss själva samtidigt som vi hjälper varandra att utvecklas. Vi har inga ambitioner att bli allt för stora utan kvalitet och sammanhållning är viktigare!

För att lyckas med detta så är vi övertygade om att det är viktigt att gruppen präglas av demokrati, solidaritet och rättvisa, där alla hjälper till samt respekterar varandra. Vi provar gärna nya idéer för att sedan tillsammans utvärdera dem.

Det är på detta vis vi kan skapa ett ”oss”!

bottom of page